fbpx

Våra Vingårdar

Företaget grundades 1972 av Giuseppe Pavans testamente. Namnet “La Buse dal Lof”, som på friulanska betyder “Vargens gryt” och är härlett från det topografiska namnet av området redan känt för vinproduktion.

Företaget grundades 1972 av Giuseppe Pavans testamente. Namnet “La Buse dal Lof”, som på friulanska betyder “Vargens gryt” och är härlett från det topografiska namnet av området redan känt för vinproduktion.

Vingården föddes 2005 tack vare samarbetet mellan tre unga människor – Filippo Rigo och hans syster Daniela och Andrea Salatin – som bestämde sig för att följa i sina fäders fotspår. Syskonen Rigos farfar, Giovanni Battista, producerade hasselnötter och druvor. Sedan 2012, också vin. Namnet ”Cascina Rabaglio” kommer från en gammal by utanför staden Alba. Orten är känd för sin produktion av vin, hasselötter och vit tryffel.

“Efter Leonardo, tog Giacinto, min farfars far över vingården. Giacinto dog i lunginflammation sedan han gett sig ut för att beskära vinrankorna i snön. Efter honom kom Pietro – min farfar – en stark och ödmjuk man. Hans oxar var kända över hela Valpolicella för sin styrka och skönhet. Sedan, min far Leone och nu jag – Pietro Zardini. Jag har dedikerat min vingård till min farfar Pietro och Amarone Riserva till min far Leone. De är männen i min familj som har utfört samma arbete, med samma passion, med samma rötter i jorden. Med tiden har den här resan givit mig en rikedom i vinkultur och tradition och förmågan att skapa någonting speciellt och annorlunda. Min kunskap och mitt vin kommer från den här evolutionen av hänförande dofter, nya och gamla smaker som tar oss tillbaka i tiden och till framtiden… Det är traditionen du kan smaka, det är vinet skapat med kärlek och passion.” 

Pietro Zardini

Familjen Casalones historia börjar 1734 i Lu Monferrato med Petrus Hieronymous Casalone – kolonisatör och vinmakare för Markisen Millo. Han var den förste vinmakaren i familjen och startade en tradition som obruten varat i tre sekler. Idag har företaget tio hektar där de traditionella vinerna från druvorna Barbera, Grignolino, Fresia och Cortese odlas, tillsammans med de internationellt kända Pinot Noir och Merlot, men den utan tvekan viktigaste druvan är “Malvasia Greca” som återupptäcktes på 80-talet av Ernesto Casalone.

“Tradition, passion och dedikation i kombination med ett sådant landskap som Monferrato kan bara leda till produkter av hög kvalité. Och det är just den idoga strävan efter kvalitet som har tagit oss igenom tre sekler av vinhistoria, samtidigt som vi alltid varit trogna principen att göra vin är inte bara ett jobb, utan en konst som går i arv.”

Ernesto Casalone

I det stora havet av italiensk oenologi kommer nya berättelser till liv i ett för vinvärlden ännu okänt område: Daunia. Utmaningen börjar på en av de få kullar på högslätten, Coppadoro, där två personer med entreprenörsanda, livslång vänskap och passion för landskapet, bestämde sig för att starta Tenuta Coppadoro Company.

“En flaska från Tenuta Coppadoro är vårt arbete – Att dricka frukterna av arbetet är din njutning.”